dobio srce ashton kutcher portret
Pakleni Šund

Ashton Kutcher: Razmišljao sam da sebi oduzmem život kako bi moj brat dobio srce

Glumac Ashton Kutcher otvoreno je progovorio o tome da je sebi želio oduzeti život kako bi spasio bratov.

Kutcher ima brata blizanca Michaela koji ima cerebralnu paralizu, što utječe na njegovu koordinaciju i motoričke sposobnosti. Situacija se pogoršala kada su braća bila u ranim tinejdžerskim godinama i ljekari su rekli da Michaelu preostaje samo nekoliko sedmica života ako ne ode na transplantaciju srca.

Cerebralna paraliza

“Razmišljam u sebi: ako je iko odgovarajući donor, onda sam to ja. Onda počinješ vrtjeti te misli u svojoj glavi: ovaj balkon izgleda dovoljno visoko”, prisjetio se Kutcher. Govorio je u novom dokumentarnom serijalu The Checkup with Dr. David Agus.

“Mislim da je trenutak kad sam stajao na balkonu i govorio: ja sam odgovarajući donor. Vjerovatno je bio tačan trenutak kada se dogodila promjena. Pomislio sam: kako mogu biti ovaj sretnik, a moj brat se rodio s cerebralnom paralizom i treba mu transplantacija srca?” dodao je.

Dobio srce

Michael je na kraju uspio pronaći donora i dobio je srce. Sada radi kao motivacijski govornik koji često učestvuje na raznim susretima.

Kutcher je također rekao par riječi o vlastitoj borbi s vaskulitisom. Prisjetio se nekoliko situacija kada zbog bolesti nije mogao čuti, vidjeti ni hodati.

“Imao sam taj čudan, super rijedak oblik vaskulitisa, koji mi je pokvario vid, pokvario mi je sluh, poremetio mi je ravnotežu”, rekao je glumac.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare