Vijesti

Asim I, Asim II, Asim III. Vrijeme je za halvu u centrali SDA

Da u SDA ne fali Asima, da uvijek ima poneki na lageru, dokaz je i vječni, nešto manje poznati busovački Asim. Nedavno se digla prašina unutar SDA oko eliminacije dva načelnika, dva zlatna ljiljana, u dva Vakufa, Gornjem i Donjem. Centalni vezni igrač u eliminaciji Sušića i Čauševića igrao je predsjednik kantonalne SDA organizacije i načelnik u Busovači, Asim Mekić.

Čaušević je preživio, Sušić nije. Ali, nije Asimu hobi eliminacija političkih neistomišljenika i ugađanje intreresnim skupinama. Zna Asim III, kako nagoditi i sam sebi, iskoristi on poluge vlasti i utjecaj baš onoliko koliko mu treba za ispunjavanje svojih interesa. Nedavno je i Asim saslušavan u tužilaštvima zbog zapošljavanja kćerke Belme u BH Pošti.

Procedure kod Asima su sljedeće. Osigura Mirsadu Mujiću političku podršku KO SDA SBK za imenovanje na poziciju generalnog direktora, a zauzvrat Mujić zaposli kcer Belmu u Centar pošta u Zenici. Zatim, osigura Asim III, političku podršku Zijadu Krnjiću za imenovanje na poziciju generalnog direktora PIO/MIO Federacije, a zauzvrat direktor Krnjić zaposli kćer Semru u PIO/MIO u Zenici. Zapošljavanje treće, kćerke Selme, u BH Telecom je jedna od standardnih procedura trgovine utjecajem.

Sve po procedurama SDA. I, nije prvi put da Asim Mekić trguje. Duga je njegova politička karijera. Davno je Mekić bio dio afera oko nezakonitih dodjela općinskog zemljista povlaštenim privrednicima na području busovačke općine. Bilo i spominjalo se. Davno je Asim kao poslijeratni ministar/zamjenik ministra obnove i građenja crtao prostorne planove na području kantona SBK i pretvarao poljoprivredno zemljište u Vitezu u građevinsko.

Ali, nama je ostalo samo da vjerujemo u presumpciju nevinosti. Opstaju asimi u SDA još na nogama, kao Sylvester Stallone u serijalu Rocky. Asim I, Asim II, Asim III. Vrijeme je za halvu u centrali SDA.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare