Šarena planeta

Austrija dopustila pružanje seksualnih usluga. Preporučuje maske

Seksualnim radnicima u Austriji je danas dozvoljeno da nastave sa svojom djelatnošću, a ministarstvo zdravstva je dalo i popis preporuka za sprečavanje širenja novog koronavirusa bez obzira na intimnu prirodu tog posla.

“Ograničite fizički kontakt na minimum”, savjetovalo je ministarstvo i dodalo da bi prostitutke i klijenti tokom spolnog odnosa trebali izbjegavati biti licem u lice.

Izbjegavati ljubljenje i grupni seks

Ministarstvo je također upozorilo da treba izbjegavati ljubljenje i grupni seks. I klijenti i seksualni radnici trebaju koristiti jednokratne maske, preporučuje ministarstvo.

Po preporukama, javne kuće trebaju klijenta informirati o zdravstvenim i higijenskim pravilima, a seksualni radnici ne trebaju nuditi svoje usluge osobama koje imaju simptome covida-19 poput kašlja, kratkog daha ili povišene temperature.

PROČITAJTE  Planirate li putovati? Austrija sprema velike promjene vezano za covid potvrde

Prije sastavljanja preporuka ministarstvo je održalo okrugli stol sa seksualnim radnicima kako bi čulo i njihova mišljenja.

“Vrlo nam je drago da je ministarstvo pribjeglo preporukama umjesto prijetnji kaznama”, rekla je Eva van Rahden koja vodi bečko savjetovalište za seksualne radnike u okviru dobrotvorne udruge Volkshilfe.

8.000 registriranih seksualnih radnika

Veliki dio osoba koje rade u tom poslu vrlo je zainteresiran za primjenu mjera zdravstvene sigurnosti, s pandemijom ili bez nje, rekla je agenciji dpa.

No žene koje svoje usluge nude na ulicama teško će moći primijeniti nove preporuke, priznala je Von Rahden.

U Austriji ima oko 8.000 registriranih seksualnih radnika.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare