Politika

Avion koji je nestao iznad Omarske je pao. Traga se za lokacijom pada

Načelnik Policijske uprave (PU) Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je potraga za sportskom avionom koji je nestao iznad Omarske otežana zbog uslova na terenu, ali da znaju da je pao i da se nada da će tokom noći uspjeti da lociraju avion.

“Trenutno Policija Republike Srpske, pripadnici PU Prijedor, Gradiška, jedinice Žandarmerije Prijedora i Gradiška, a odskora i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Republike Srpske, zajedno sa Republičkom upravom civilne zaštite, lokalnim lovcima, građanima, planinarima i svim ljudima koji su nam se priključili na terenu tragamo za nestalim objektom”, rekao je Vujanović.

On je rekao medijima da su prošli jedan dio težeg terena, da su jako otežani uslovi zbog magle, noći i nepristupačnog terena, ali da se nadaju da će tokom noći uspjeti locirati avion i pokušati više znati o sudbini osoba koja su bila u njemu.

“Trenutno pretražujemo širi teren. Na osnovu karte, isključujemo određene lokacije koje možemo, i na osnovu informacija sa terena što su nam dali i građani i Helikopterski servis, koji je bio uključen u potragu dok je to bilo moguće, sve te informacije provjeravamo, sužavamo neki krug, na određeni prostor, na kome ćemo fokusirati svoju potragu”, rekao je Vujanović.

On je naveo da znaju da je avion pao i da su se u njemu nalazila dva lica.

“Trenutno nemamo na terenu više informacija, znamo da je objekat pao i da su se u njemu nalazila dva lica. Potraga se nastavlja dokle god to bude moguće tokom cijele večeri. Nastavit ćemo dokle god to bude moguće, štiteći živote službenika, ne dovodeći ih u rizik”, rekao je načelnik Policijske uprave (PU) Prijedor.Povezani postovi: