Region

Bahaćenje Vučićevog sina. Danilo pod rotacijom i u pratnji Kobri stigao na utakmicu

Danilo Vučić, sin srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, u Požegu je stigao u srijedu u automobilu pod rotacijom, u pratnji Kobri i drugog osiguranja, a gdje je učestvovao na utakmici između Sloge i beogradskog Rada.

Udruženje građana “Inicijativa za Požegu” javnosti je saopćilo tu informaciju te su osudili bahaćenje Danila pitajući zbog čega predsjednikov sin, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju pod rotacijom, piše Danas.rs.

“S ekipom Rada u Požegu je doputovalo tridesetak njihovih po zlu čuvenih navijača. Tridesetak skinhedsa. No nisu oni čudo koje se u Požegi u srijedu dogodilo. Čudo je stiglo u skupocjenom Lexusu i to pod rotacijom, u pratnji ‘Kobri’ i drugog osiguranja raspoređenog u nekoliko automobila beogradskih tablica. Požeški stadion, a nakon utakmice i restoran u centru grada, imao je priliku ugostiti Danila Vučića, sina predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića. Danilo je, trenutno, siva eminencija FK Rad”, navode iz Inicijative za Požegu.

“Krenuo čovjek na nogometnu utakmicu u vozilu pod rotacijom i okružen vojnim specijalcima”, navodi se.

“Zašto sin predsjednika države, u obavljanju privatnih poslova, ima vojnu pratnju i zbog čega, zaboga, rotaciju? Živimo li u privatnoj državi jednoga čovjeka i da li su sve institucije i svi državni resursi njemu na raspolaganju u privatne svrhe, mimo ustava i zakona”, pita se Inicijativa za Požegu, osuđujući bahaćenje Vučićevog sina uz poruku da će to udruženje “nastaviti s borbom za društvo u kojem će zakoni važiti jednako za sve i u kome će svi biti jednaki pred zakonom”.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare