Vijesti

Bakir Izetbegović krenuo u trku na društvenim mrežama. Danas poslao poruku preko Facebooka

Izborni krah SDA na lokalnim izborima Bakir Izetbegović je objasnio tako što je naveo dva ključna faktora: ujedinjenje opozicije i činjenicu da oni znaju koristiti društvene mreže.

“Ova ekipa je energična, zna se dobro koristiti modernim sredstvima – društvenim mrežama, tu su nam pobjegli. Trkat ćemo se, idu iduće dvije godine”, rekao je Izetbegović nakon izbora.

Čini se da je Izetbegović odlučio koristiti snagu društvenim mreža, pa se javnosti danas počeo obraćati preko Facebook-a.

Na njegovoj zvaničnoj stranici do sada su dijeljena uglavnom saopćenja SDA te tekstovi portala Faktor.

Jutros se međutim Izetbegović obratio u prvom licu. Kao povod je uzeo promjene Statuta NSBiH kojima je onemogućeno Ivici Osimu da bude počasni predsjednik NSBiH.

“Znam da politika ne treba da se miješa u sport i rad sportskih saveza, ali kao čovjek moram reći da Ivica Osim nije zaslužio ovakav odnos Nogometnog saveza BiH. Ivica Osim je svojim odnosom na sportskom terenu i izvan njega zaslužio najdublje poštovanje svakog Bosanca i Hercegovca i o tome bi ljudi koji trenutno upravljaju Savezom trebalo da povedu računa”, napisao je Izetbegović.Povezani postovi: