Vijesti

Bakir Izetbegović ponovo brani Sebiju i Osmicu. Kaže da Zvizdić nije na pragu izlaska iz SDA

Od Denisa Zvizdića očekujem da o svim nezadovoljstvima, drugačijim gledanjima, slabostima u SDA prvo razgovara sa mnom ili da to iznese pred organima stranke, pa ako ne postigne ono što mu je cilj, da sa kritikama izađe u javnost, rekao je u intervjuu za Nezavisne Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

“Ne bih rekao da je Zvizdić na pragu izlaska iz SDA. Suviše je truda i vremena Zvizdić uložio u SDA i rukovodstvo stranke je to uvijek cijenilo”, naglasio je Izetbegović.

Izetbegović je ponovio tezu da je SDA pobijedila na lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini, a izgubila u Sarajevu, kazavši da se Sarajevo ustvari sa ovim izborima svelo u prosjek kakav odranije imaju kantoni sa dominantno bošnjačkim stanovništvom.

PROČITAJTE  U BiH se ponovo osjetio zemljotres

Kao mantru je ponovio kako su se u Sarajevu četvorica udružila protiv SDA, te najavio jačanje koalicionog kapaciteta SDA i dovođenje na pozicije mlade i perspektivne kadrova u opštinskim i u Kantonalnom odboru SDA KS.

Izetbegović je i ovaj put branio svoju suprugu Sebiju, rekvši kako je ona jedan od pet potpredsjednika Fikretu Prevljaku.

„Prevljak je ponudio ostavku koju ćemo razmotriti, tako da se ne može govoriti o smjenama. Naravno da kantonalni odbor snosi dio odgovornosti, ali realna odgovornost je na opštinskim odborima. Opštine Novi grad i Vogošća se graniče sa opštinama Novo Sarajevo, odnosno Centar, pa su u Novom gradu i Vogošći ostvarene pobjede, a u Novom Sarajevu i Centru teški porazi. A sve je to dio kantona Sarajevo“, rekao je Izetbegović.

PROČITAJTE  Državljanin Slovačke utopio se u rejonu Štrbačkog buka

Istakao je i kako SDA ne treba konsolidacija, jer je to pobjednička stranka. Dodao je da je potrebno pojačati SDA u urbanim centrima jakim, mladim kadrovima, pojačati medijsku prisutnost kako bi se dao pravovremen odgovor na neutemeljene medijske napade, izmišljene i prenapuhane afere i to bi bilo sve.

Predsjednik SDA komentirao je i mogućnost novog imenovanja Osmana Mehmedagića na čelo Obavještajno-sigurnosne agencije BiH.

„Moguće je da neće biti imenovan, a sigurno neće biti ni smijenjen bez jakih argumenata. Takvih argumenata zasad nema. Mehmedagić i OSA rade veoma dobar posao za državu, nema terorističkih napada već pet godina, organizovani kriminal se kvalitetno suzbija, saradnja sa službama prijateljskih zemalja je odlična.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare