Politika

Bakir Izetbegović sada govori da je Schmidtov izborni zakon antibošnjački. Zašto se tada nije protivio?!

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt je na dan općih izbora u BiH (2. oktobar) nametnuo odluke kojima je izmijenio Izborni zakon BiH i ustav Federacije BiH.

A dva mjeseca kasnije, Senad Hadžifejzović je na FACE TV podsjetio na direktna pitanja koja je tada postavio Schmidtu – koji je političar uopće bio protiv njegovog, Schmidtovog, Izbornog zakona.

“Schmidt je odgovorio da jedan uopšte nije bio protiv. Ni prije nametanja zakona ni u noći kada je zakon donesen. Ni u danima nakon donošenja zakona.

Schmidt: Izetbegović je rekao da je odluka razumljiva i logična

Taj koji nije bio antiprotivan je Bakir Izetbegović. Zašto sada, baš on, govori da je Schmidtov zakon čak antibošnjački?”, rekao je Hadžifejzović, prenosi FACE TV.

U nastavku je Hadžifejzović objavio dijelove intervjua sa Schmidtom, koji je obavljen 8. oktobra. Tema je bio izborni zakon i reakcije pojedinih bh. političara.

“Mogu samo reći i ponoviti ono što je Bakir Izetbegović rekao javno. I čak uopće neću govoriti o čemu smo mi u četiri oka razgovarali u nedjelju, na dan izbora. I onih dana poslije te nedjelje.

Dakle, on je rekao da razumije takvu odluku. Da je ta odluka razumljiva i logična. On je to javno rekao, ako se ne varam, on je to javno rekao. Da je to u principu dobro”, rekao je, između ostalog, Schmidt.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare