Politika

Bakir Izetbegović se i dalje nada da će SDA biti u vlasti. Kaže da s nekim pregovara u tajnosti

Što se tiče državnog nivoa nisam siguran da ćemo biti vlast, mada mislim da su šanse 50:50, a što se tiče federalnog bez nas se neće moći napraviti Federalna vlada”, istakao je u Dnevniku D Bakir Izetbegović, predsjednik SDA.

“Zasad ćemo ostati u ovom sastavu i on neće biti promijenjen dok se ne napravi dogovor normalan u kojem će biti ispoštovana volja birača.

Bakir Izetbegović: Ispoštovati volju glasača

Trebaju pobjednici da se dogovore oni koji su dobili najviše glasova, koji imaju najviše parlamentaraca, delegata u Domu naroda, koji imaju predsjednika i potpredsjednika Federacije.

Treba ispoštovati volju glasača. SDA je skoro duplo jača od sljedeće stranke na izborima. Mimo toga ići u ovo u šta se krenulo, to treba da se izmori i da napravimo kako treba Federalnu vladu”. kaže Izetbegović.

Predsjednik navodi da su već pregovarali sa nekim stranaka. No, kaže da je traženo da se ta stvar zadrži mimo javnosti.

Ništa mimo zakona

“To je bilo na pozive nekih medijatora, na moje pozive. Susretali smo se. Komunicirali telefonom. Tako da ja mogu reći da sam faktički, osim sa NiP-om i Našom strankom, sa svima komunicirao.”

O mogućem buntu koji se spominje, Izetbegović je rekao da SDA neće raditi ništa mimo zakona. On je uvjeren da će ostati na vlasti u FBiH.

Podsjetimo, Edin Ramić, koji je potpredsjednik SDA, dao je intervju za BHRT u kojem je najavio da će “bunt naroda predvoditi upravo SDA”.

“U narodu se već osjeti reakcija i nezadovoljstvo zbog ambicija Osmorke da formira vlast bez izbornih pobjednika”, rekao je Ramić.

On je dodao:

“Zavisi od toga šta će se dešavati. Ukoliko se bude desila značajnija izdaja interesa države Bosne i Hercegovine, logično je da će SDA predvoditi taj bunt naroda”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Birtija kod osmerice braće
Birtija kod osmerice braće
2 mjeseci

vlasti moja osmerici dal’ da te dam.
neću babo osmericu, oni će nam uhljebe izbace na ulicu
hoću babo sdfa, uhljeba da nagomilamo još, ba

Last edited 2 mjeseci by Birtija kod osmerice braće