Nedim Grabovica
Politika

Bakir Izetbegović se obrušio na Amerikance: Ambasador SAD prenosi tračeve iz sarajevskih kafana State Departmentu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović danas je ponovo se obrušio na Ambasadu Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini. Komentirajući ozbiljne i teške optužbe na račun SDA, koje je Vašington iznio u obrazloženju sankcija bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici, Izetbegović je ponovio kako očekuje dokaze.

“Očekujemo dokaze, ne možemo pristati na to da se jednom ambasadoru učine zanimljivim tračevi iz sarajevskih kafana i da ih prenese State Departmentu. Nažalost, tračevi sarajevske čaršije dopiru do Vašingtona. Mislim da Američka ambasada nasjeda na tračeve sarajevskih kafana i opzicije SDA, segmenta iz tužilaštava. Tužioci koji namještaju u vezi respiratora i koji su nešto odlikovani od Ambasade SAD im donose ove priče i na bazi toga se donose ovakve odluke i presude. To bruka američku stranu.

Ako dokažu optužbe, bit ćemo odgovorni. Ali, neće ih naći. Ovih dana će 40 godina kako su odveli moga oca, pa smo se branili. Onda je bio predsjedni. Titovi parizani, komunisti su radili etnička čišćenja. Moj babo ih je zaustavljao. Mi smo na sve imali odgovor”, rekao je Izetbegović.

Dodao je i kako će SDA uraditi sve da popravi odnose sa SAD.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare