Vijesti

Bakir Nakaš pisao Novaliću: Opominjem vas da bez stručnjaka borba protiv corone može biti izgubljena

Bivši direktor Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i ugledni doktor, Bakir Nakaš oglasio se na svom Facebook profilu direktno premijeru Federacije BiH, Fadilu Novaliću i ministri zdravstva FBiH Vjekoslavu Mandiću.

Njegovo pismo prenosimo u cijelosti:

Premijeru Novaliću i ministru zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine ima ko da piše!

Poštovani premijeru i ministre pišem Vam ovo pismo sa željom da Vas potaknem da hitno uključite medicinsku struku i eksperte u oblasti epidemiologije, infektologije, mikrobiologije i virusologije koji su neophodni, kao expertni tim, da Vašem zdravstvenom kriznom štabu i štabu civilne zaštite daju precizne upute za aktivnu borbu protiv corona virusne epidemije.

Cijenim znanje i sposobnosti vrsnih ginekologa, specijalista javnog zdravstva i pravnika, ali Vas opominjem da bez navedenih stručnjaka Vaša borba protiv corona infekcije može rezultirati negativnim ishodom.

Konačno trebamo riječ i mišljenje dokazanih stručnjaka u ovim oblastima koji imaju šta reci, a hvala Bogu, imamo ih dovoljno, samo nisu pozvani da daju svoj doprinos u ovoj borbi.

Možda su ovi stručnjaci i eksperti u grupi koja ima previše godina i iskustva pa ih želite poštediti od moguće infekcije corona virusom.

Ja Vam, kao infektolog, sa sigurnošću mogu reci da oni znaju kako treba da se čuvaju, a imaju i dosta toga što mogu javno pokazati i reći, a što nam sigurno može danas biti od velike pokoći.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare