Sport

Barcelona će tražiti da joj se dodijeli titula prvaka Španije. Ima dva argumenta

Većina nogometnih liga u Evropi je prekinuta zbog pandemije koronavirusa i još se ne zna šta će biti s njima, odnosno kako ih završiti.

Jedanaest kola ostalo je još da se odigra u španskom prvenstvu i upitno je hoće li se prvenstvo uopće završiti. Ukoliko se odluči da se prvenstvo prekine i ne nastavi, Barcelona će tražiti da joj se dodijeli titula.

“Barcelona će zatražiti naslov prvaka. Katalonski klub ima nekoliko argumenata. Prvi je da je već odigrano više od 70 posto Primere, a drugi da je Barcelona na pola sezone nakon 19 kola bila vodeća s 40 bodova. Tada bi zimski dio sezone bio jedini koji bi se računao i Barcelona bi bila prvak”, piše katalonski Sport.

Naravno, to bi najviše pogodilo madridski Real, jedini Barcelonin rival u borbi za titulu. Real ima dva boda manje, ali i bolji raspored do kraja prvenstva.

U historiji španskog nogometa nije se dogodilo da se prvenstvo prekine nakon pola odigranih utakmica. U pravilniku Nogometnog saveza Španije stoji da bi prvenstvo moglo biti prekinuto u slučaju izvanrednog stanja, a to se upravo događa.

Odluku o prvaku ili poništenju sezone donijet će savez.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare