Sport

Barcelona daje otkaz Koemanu, nasljednik se već zna?

Situacija oko Ronalda Koemana se raspetljava, tačnije njegov napad na Joana Laportu neće proći bez odgovora. Do prije neki dan se pričalo o produžetku ugovora, sinoć su čelnici dugo vijećali nakon poraza od Bayerna, a ostao je i kapiten Gerard Pique.

U klubu neće tolerisati ispade trenera kome se zamjera da je izjavama o tome da klub postoji zahvaljujući njemu i sličnim opservacijama unio pometnju, ali i dao medijima razlog da priču tumače na razne načine.

Mnogi smatraju da je, ako Barca već želi da ga smijeni to potrebno uraditi odmah jer u ovom trenutku timu je potrebna šok terapija, a čini se da Holanđanin nema povjerenje dijela igrača, prije svega onih koji su ponikli u klubu.

Šta će se dešavati dalje?

Čini se da je Xavi u ovom trenutku nerealna kombinacija i da on ne želi da preuzme nakrivljeni brod u sred sezone. Prošlu ponudu je odbio pod parolom da nema iskustva, sada se spekuliše da ne vidi da ova ekipa ima budućnost, niti da smatra da nešto dramatično može da se promijeni.

Kao logično, mada svakako privremeno rješenje, pominje se Jordi Cruyff koji je deo Laportinog tima i uz direktora Alemanyja bi trebalo da bude ključni čovjek sportskog sektora. On je i ljetos slovio za kandidata za klupu ako ode Koeman, ali je imao obaveze prema kineskom Shenzenu. Cruyff mlađi je igrao za Barcu i United, ali nije ostavio veći trag, radio je u Maccabiju, Kini i bio kratko selektor Ekvadora.

Mnogi su sumnjičavi, ali Cruyff je čovjek od Laportinog najvećeg povjerenja i pretpostavlja se da će uskočiti kao zamjena, ako Koeman dobije otkaz u narednim nedeljama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare