Vijesti

Bećarević: Odbio sam mito od milion eura. Iza svega stoji Džindić

Trgovina gasom u Federaciji BiH i “ratovi” vezani za nju postaju sve izraženiji. Direktor BH-Gasa Jasmin Salkić i savjetnik Almir Bećarević optuženi da su nakon svakog plaćanja avansa kompaniji FGSZ, mađarskom transporteru gasa, išli na službeni put u tu državu. Otvorenim pismom oglasio se Bećarević. Pismo prenosimo bez intervencija.

“Ovim otvorenim pismom potpuno demantujem sve objavljeno na pojedinim portalima, a tiče se avansnih uplata mađarskom i srbijanskom transporteru. Moje ime se dovodi u kontekst nekakvih putovanja u Mađarsku, a nakon avansnih uplata.

Otvoreno pismo Bećarevića

Zadnji put kada sam putovao u Mađarsku je bilo u 1. mjesecu 2020. godine i to je tačno prije 15 mjeseci. Da li autori teksta razumiju da je nastupila situacija sa Covid-19, te da sam i htio nisam mogao putovati. O svemu ovome sam u toku dana obavjestio FUP i podnio prijavu o čemu je sačinjena službena zabilješka koja će biti pridodana krivičnoj prijavi koja je proslijeđena Tužilaštvu KS.

Pošto će nastaviti sa insinuacijama i prijetnjama kako sam bio izložen i 2018. godine to javno molim ministra Džindića (Nermin Džindić op.a.) da prestane sa širenjem lažnih informacija. Ako Vlada FBiH želi da vjeruje njegovim lažima to je njihov izbor, ali ja ne želim da živim u lažima. Sve je ovo od godine kada sam prijavio ponuđenih 1.000.000 EUR-a za prodaju gasnog biznisa kompaniji iz Italije. Odbio sam, a predmet je u Tužilaštvu KS proslijeđen od SIPE. Glavna uloga u tom filmu je Nermin Džindić”, navodi u otvorenom pismu Almir Bećarević.Povezani postovi: