Politika

Bećirović: Valjda je sada Džaferoviću jasno što sam mu rekao da ne čestita Vučiću

Denis Bećirović, delegat SDP-a u Domu naroda Parlamenta BiH oglasio na svom zvanočnom Facebook profilu te prokomentirao današnju odluku Višeg suda u Beogradu da osudio bivšeg pripadnika ARBiH Huseina Mujanovića, 2015. godine rehabilitirao četničkog vođu, zločinca Dragoljuba Dražu Mihajlovića.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Najiskrenije vam čestitam Dan pobjede nad fašizmom, Dan Zlatnih ljiljana i Dan Evrope! Kao predlagač zakonskih rješenja o zabrani djelovanja fašističkih organizacija u Bosni i Hercegovini uvjeren sam da će prije ili kasnije takav zakon biti usvojen i u našoj državi. Nema predaje! Naša domovina je uvijek imala snage da pobijedi mračne ideologije zla, mržnje i podjela. Integraciona snaga Bosne i Hercegovine je uvijek bila snažnija od dezintegracionih politika. Tako je bilo i tako će ostati zauvijek.

Nažalost, danas je izrečena presuda Višeg suda u Beogradu bivšem pripadniku antifašističke i legalne Armije Republike Bosne i Hercegovine Huseinu Mujanoviću. Podsjećam domaću i svjetsku javnost riječ je o sudu koji je 2015. rehabilitirao fašistu i zločinca Dragoljuba Dražu Mihajlovića. Ovakva politika predstavlja nastavak srbijanske agresivne politike miješanja u unutrašnje poslove druge države, kao i intenziviranje progona građana države Bosne i Hercegovine. Srbija je još jednom potvrdila da je najveći izvor nestabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Valjda je sada jasno i članu Predsjedništva BiH Šefiku Džaferoviću zašto sam mu prije nekoliko sedmica rekao da ne upućuje nikakve čestitke licemjernom predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću. Sa srbijanskim predsjednikom se u određenim okolnostima mora razgovarati o otvorenim pitanjima, ali nema osnova da mu se bilo šta čestita dok ne promijeni velikosrpsku politiku prema državi Bosni i Hercegovini;”, naveo je Bećirović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare