Vijesti

Bećirović – Mašović: Važno realizovati plan modernizacije i razvoja Oružanih snaga BiH

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović primio je načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnika Senada Mašovića, s kojim je razgovarao o najvažnijim aktuelnostima u Oružanim snagama BiH, kao i ključnim izazovima sa kojima se suočava odbrambeni sistem Bosne i Hercegovine.

General Mašović je upoznao Bećirovića sa stepenom realizacije aktivnosti iz Programa reformi BiH, te izvršenjem drugih zadataka Oružanih snaga BiH, definisanih Zakonom o odbrani BiH, uključujući obuku i vježbe, koje su od izuzetne važnosti za održavanje visokog stepena interoperabilnosti Oružanih snaga BiH sa standardima NATO zemalja.

Bećirović je izrazio posebno zadovoljstvo doprinosom pripadnika Oružanih snaga BiH u humanitarnoj misiji otklanjanja posljedica katastrofalnog zemljotresa u Turskoj.

Sagovornici su se saglasili o važnosti dovoljnog izdvajanja za odbranu, kao i realizovanja plana modernizacije i razvoja Oružanih snaga BiH.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je tokom razgovora potvrdio doprinos Oružanih snaga BiH kao jednog od ključnih segmenata sistema sigurnosti Bosne i Hercegovine, u sklopu nastavka evroatlantskih integracionih procesa Bosne i Hercegovine, saopćila je Služba za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
esarp modeller
esarp modeller
3 mjeseci

Hi there to all, for the reason that I am genuinely keen of reading this website’s post to be updated on a regular basis. It carries pleasant stuff.