Politika

Bećirović oštro reagirao: Srpski narod nema dvije države, imaju samo dvije opasne političke kamikaze- Vulin i Dodik

Denis Bećirović (SDP) reagirao je na izjave člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika na proslavi Dana državnosti Republike Srbije u Orašcu.

Kako navodi Bećirović on je nerazumno i antidejtonski poručio: “Srbi imaju dvije države, Republiku Srbiju i Republiku Srpsku”.

“Zbog ove današnje izjave Milorada Dodika, inače veoma talentiranog političara za nebuloze i skandale, želim apostrofirati dvije stvari:

1. Svima u Evropi i svijetu je potpuno jasno da je Republika Srbija država i da bh. entitet RS nikada nije bio, nije i neće biti država jer je to neotuđivi dio nezavisne i suverene države Bosne i Hercegovine. To bi Dodiku morali objasniti i oni koji su ga danas pozvali u Srbiju, a naročito oni čelnici Srbije s kojima je Dodik do u detalje usaglasio današnji antidejtonski govor.

2. Srpski narod nema dvije države, ali, nažalost, ima dvije opasne političke kamikaze – Milorada Dodika i Aleksandra Vulina. Budu li njih dvojica i dalje govorili u ime i ispred Srbije srpski narod bi mogao da ima problema i u ovoj jednoj državi. Razumnim ljudima u Srbiji je jasno o čemu i zašto ovo govorim”, kazao je Bećirović:Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
2 Comments
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Nng
Nng
1 godina

Šta reci

Sda
Sda
1 godina

Becire, prvo sapun onda parfem.

Vonjas covjece