Denis Bećirović osudio napade na reisa,
Politika

Bećirović osudio napade na reisa: Dodik je najveći ratnohuškač, on je prijetio opkoljavanjem kasarni OS BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović osudio je posljednje napade na reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića.

„Povodom nastavka orkestriranih i zlonamjernih medijskih napada na duhovnog poglavara Bošnjaka muslimana reisu-l-ulemu Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, javno pozivam Milorada Dodika da prestane sa upotrebom neprimjerenog vokabulara.

Milorad Dodik je glavni promotor ratnohuškačke retorike i antidejtonske politike. Podsjećam javnost, upravo je Dodik jedini političar u Bosni i Hercegovini i Evropi koji je javno prijetio opkoljavanjem kasarni Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Zbog takve politike pozivam Tužilaštvo BiH da počne raditi svoj dio posla i procesuira ekstremne političare koji ugrožavaju mir i stabilnost u zemlji”, naveo je Bećirović.

On je pozvao sve političara da poštuju tradicionalne vrijednosti tolerancije i zajedničkog života u Bosni i Hercegovini i doprinose međusobnom razumijevanju i poštovanju prava na slobodu savjesti i vjere.

“Političari ne bi smjeli širiti netrpeljivost i predrasude prema drugim vjerskim zajednicama i crkvama.

Kao član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, najoštrije osuđujem Dodikove pokušaje izokretanja činjenica o kojima je govorio vrhovni duhovni poglavar Islamske zajednice. Dodik mora znati da nikada nećemo šutjeti kada vidimo da se ugrožavaju ljudska prava, nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine. Mi se ne bojimo pokušaja zastrašivanja od strane deklarisanih rušitelja države Bosne i Hercegovine. Oni moraju znati da će se naša borba za demokratsku i evropsku Bosnu i Hercegovinu voditi u institucijama države. Ako neko misli da je moguće politiku voditi izvan odredbi Daytonskog mirovnog sporazuma, Ustava BiH i zakona Bosne i Hercegovine onda mora biti svjestan i do kakvih negativnih konsekvenci takva politika može dovesti“, navodi se u poruci koju je uputio Denis Bećirović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare