Politika

Bećirović u Konjicu i Jablanici: Čovićevi planovi su propali i arhivirani

Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH danas se u Konjicu i Jablanici susreo sa članovima i aktivistima stranaka koje podržavaju kandidaturu.

Za vrijeme boravka u ovim hercegovačkim gradovima, Bećirović je razgovarao i sa građanima. Bećirović je u razgovorima podijelio uvjerenje da su planovi Dragana Čovića podržani od vlasti Republike Hrvatske za uvođenje novih diskriminatornih odredbi u Izborni zakon BiH, koje bi predstavljale uvod u stvaranje trećeg entiteta, poraženi i arhivirani.

Bećirović u Jablanici

Međutim, naglasio je Bećirović, borba protiv politika koje podrivaju ustavni poredak se nastavlja, a za njen uspjeh je važna podrška prijatelja i saveznika Bosne i Hercegovine u inostranstvu. U tom smislu, pozdravio je novi set sankcija američke administracije koje su po prvi put obuhvatile i visoke dužnosnike HDZ-a BiH, tačnije Marinka Čavaru, predsjedniku Federacije BiH. Bećirović je istaknuo da se radi o jasnoj poruci i upozorenju svim pojedincima i političkim partijama koje zloupotrebljavaju institucije sistema i priječe demokratski razvoj Bosne i Hercegovine da nastavak takvog djelovanja više neće biti tolerisan.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare