Bećirović se oglasio oko informacije da se nabavljaju službena vozila
Politika

Bećirović Vučiću: Danas niste došli ‘na svoje’, danas ste bili na državnoj teritoriji Bosne i Heregovine!

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Denis Bećirović reagovao je na govor predsjednika SNSD-a Milorada Dodika koji je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u Bijeljini dočekao riječima: “Predsjedniče, dobro došli na svoje”.

Reakcija dr. Bećirovića uslijedila je nakon Dodikovog obraćanja na otvaranju početku radova na izgradnji dionice autoputa Rača-Bijeljina.

“Gospodine Vučiću, s obzirom da se niste ogradili od provokatorskih i kvislinških riječi Milorada Dodika, dužan sam Vam skrenuti pažnju da Vi danas niste došli „na svoje“ niti Vam Dodik ni pedlja od državne teritorije Bosne i Hercegovine može dodijeliti.

Da ne bude zabune, Vi ste danas boravili na teritoriji nezavisne, suverene i nedjeljive države Bosne i Hercegovine i to treba upamtiti dobro i za sva vremena. Bosne i Hercegovine je bilo, ima i biće je zauvijek. Ravnopravna saradnja da, tiha okupacija ne.

Gospodine Vučiću, Vi niste došli „na svoje“, Vi ste u državi koja je punopravna članica Ujedinjenih nacija i čiji je suverenitet i teritorijalni integritet neupitan. Vi ste danas boravili u državi čiji je glavni grad Sarajevo, a ne Beograd. Preko državne granice između naše dvije zemlje ste ušli u Bosnu i Hercegovinu, preko državne granice ćete je i napustiti. I Vi i ja znamo da ništa od države Bosne i Hercegovine nećete ponijeti sa sobom, koliko god Vam Dodik govorio drugačije.

Gospodine Vučiću, mi kada dođemo u Srbiju mi ne kažemo da smo došli „na svoje“. To je Vaša država i mi to poštujemo. Mi očekujemo da i Vi poštujete našu državu Bosnu i Hercegovinu. Srbiju nećemo, Bosnu i Hercegovinu ne damo. Nikome! Nikada! I ni po koju cijenu!

Vrijeme je da se ogradite od suludih i zapaljivih poteza ekstrema Dodika i da se svi u regionu okrenemo razvoju i saradnji, a ne reinkarnaciji agresorske politike“, naveo je Bećirović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare