Politika

Bećirovića će u utrci za člana Predsjedništva BiH podržati najmanje 6 stranaka

Denis Bećirović bit će definitivno zajednički kandidat ujedinjene opozicije.

Nakon što su mu stranke Trojke (SDP, NiP, NS) dale jednoglasnu podršku, danas su stigle potvrde i da će Bećirovićevu kandidaturu podržati i NES te SBB.

Naime, NES je danas nakon sjednice Predsjedništva stranke donio saopćio odluku da će podržati Bećirovića, a isto je uradio predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić. Ranije je podršku zajedničkom kandidatu opozicije najavio i Fuad Kasumović, sa svojom Bosanskohercegovačkom inicijativom.

Time je kandidatura Bećirovića dobila podršku najmanje šest stranaka.

“NES BiH će sa strankama opozicije potpisati koalicioni sporazum kada je u pitanju podrška zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

Radončić, koji je ranije iznosio stav da bi SBB trebao i mogao imati svog kandidata, danas je pojasnio zašto je promijenio mišljenje.

“Zagovarali smo da ujedinjena opozicija ima jednog kandidata. Do nejasnoća je došlo kada su iz Trojke kazali da mogu biti dva kandidata. Odlučili smo da podržimo jednog kandidata opozicije i da on ima našu podršku”, naveo je Radončić.

On je procijenio da će Bećirović imati oko 350.000 do 400.000 glasova čime bi trebao odnijeti pobjedu nad najvećim rivoalom – Bakirom Izetbegovićem.



Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare