Vijesti

Benjamina je istinsko osvježenje na učmaloj sceni. Gradonačelnica Sarajeva uputila predivnu čestitku za ramazan

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić uputila je večeras sa Žute tabije u svoje ime i u ime Grada Sarajeva čestitku povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.

– Vjernici ramazan već drugu godinu zaredom dočekuju u specifičnim uslovima, ali ova tradicija duga blizu 200 godina, nije prekinuta ni u izazovnim vremenima pandemije koronavirusa. Našem Smailu Kriviću koji je posljednje 24 godine zadužen za pucanj topa sa Žute tabije tokom ramazana u Sarajevu želim brz oporavak od koronavirusa i da tradiciju nastavi u drugoj polovini Ramazan – kazala je Karić i dodala:

– Na ovaj način zajedno doprinosimo jačanju zajedništva i tolerancije svih vjera i kultura u našoj zemlji, što i jeste njena višestoljetna baština. U ime Grada Sarajeva i u svoje lično ime, građankama i građanima muslimanima i Islamskoj zajednici Bosne i Hercegovine, upućujem iskrene čestitke povodom nastupajućeg mjeseca ramazana.

Želim da dane molitve i odricanja tokom posta, provedete u dobrom zdravlju, porodičnoj sreći i međusobnom poštovanju, te u ovim vanrednim okolnostima, ramazan iskoristite za svoj mentalni i duhovni preporod. Žao mi je što ovo mjesto svojim sadržajima neće okupljati sve generacije Sarajlija kao nekada i uz jedinstven pogled na grad, značajnim manifestacijama njegovati ramazanske običaje – riječi su gradonačelnice Karić.Povezani postovi: