Vijesti

Benjamina Karić najavila dolazak Stanivukovića u Sarajevo: Želi da dođe u naš grad

Benjamina Karić, gradonačelnica Sarajeva danas je organizirala druženje sa novinarima u Vijećnici. Osim o projektima koji su planirani u narednoj godini, Karić se osvrnula i na posjete koje su značajne za naš grad.

Karić je najavili je uzvratne posjete Sarajevu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića i gradonačelnika Mostara Marija Kordića početkom sljedeće godine.

“Prije 15-ak dana pozvala sam u uzvratnu posjetu, ali ni Stanivukoviću ni Kordiću taj datum nije odgovarao. Gradonačelnik Mostara mislim da ima sjednicu, a gradonačelnik Banjaluke ranije preuzete obaveze. Ali, obojica su iskazali interes da uzvratnu psojetu realizujemo početkom naredne godine. Nadam se da će bh. gradovi i gradonačelnici imati dobru saradnju”, kazala je Karić.

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić ocijenila je 2021. godinu vrlo uspješnom te je izrazila ponos na sve ono što Grad Sarajevo radi.

Na druženju s medijima, gradonačelnica Karić je istakla da je budžet za narednu godinu najtransparentniji do sada, mada ih i naslijeđeni budžet za 2021. godinu nije spriječio da pomognu socijalno ugroženo stanovništvo, zanatlije, sportiste, Roditeljsku kuću, Udruženje Obrazovanje gradi BiH, Studentski dom te da stipendijama pomogne one najbolje.

Poseban ponos je izrazila zbog projekta rekonstrukcije Bistričke stanice, čije se otvorenje očekuje u prvom kvartalu naredne godine na ponos svih Sarajlija.

Također je istakla da je u protekloj godini završila i nekoliko projekata na koje se čekalo 26 godina, među kojima je i Spomenik žrtvama na Kazanima.

– Vrlo sam ponosna na to. Nadam se da će i naredni gradonačelnici voditi računa i poštivati sve žrtve – kazala je.

Istakla je da će posebnu pažnju posvetiti i rekonstrukciji bob staze na Trebeviću, naglašavajući da Sarajevo to zaslužuje, jer je izvrstan turistički potencijal koji se nalazi u srcu svih Sarajlija.

Među projektima za narednu godinu, gradonačelnica je navela rekonstrukciju Opservatorija, rješavanje pitanja projekta Vidikovac te mnoge druge.

– Novinari su moj najveći korektiv i zaista želim da tako i ostane i u budućnosti – zaključila je gradonačelnica Karić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare