Vijesti

Bez sadake nema ni nafake ili kako su Fadil i Haris “čipovali” Bosance

“Voljeli ga ili ne voljeli, Fadil Novalić kada nešto uzme da završi, on to i završi” – napisao je neki dan “velelebni” poslanik SDA Haris Zahiragić.

Da budem iskren, u životu nisam vidio Fadila Novalića, ali ga nešto ne volim. Što? Zato što je nesposoban i korumpiran, logično.

Ne volim ni ovog Zahiragića, nekako lošu sliku daje kad ga vidim, da se ne izražavam drugačije… ali u pravu je Hare. Završi Fadil. Vjerovali ili ne.

Ovog vikenda na hiljade Bosanaca i Hercegovaca pohodilo je Beograd. Ne turistički, otišli ljudi da se vakcinišu protiv korone, jer nesposobna bh. vlast nije obezbijedila vakcine za svoje stanovnike, za razliku od Aleksandra Vučića, koji ih je obezbijedio za sve države u regionu izgleda.

Fadil na početku pandemije korone nije znao masku staviti na lice, pa je realno malo ko mogao očekivati da će se izboriti i sa najvećom prijetnjom po kompletno čovječanstvo još od kubanske krize 60-tih godina prošlog vijeka. Ali, uletio je Vučić i “spasio” Fadila i stranku kojoj pripada.

E, sad se vraćamo na Harisa i Fadila “završavanje”. Fadil Novalić ne samo da je završio vakcine za dobar dio stanovništva BiH, već je to uradio potpuno BESPLATNO. Vlada kojoj je on na čelu, u pauzama saslušanja u Tužilaštvu BiH gdje se protiv njega vode predmet za korupciju (šifra: respiratori od malina), Fadil Novalić je uspio poslati hiljade građana BiH u “agresorsku Srbiju” i na njihov račun ih vakcinisao. Ma brilijantan si Fadile!

Stranka demokratske sadake, nekada poznata kao Stranka demokratske akcije, tako je ponovo pokazala svu svoju snagu i jedinstvo. U sadaci je snaga!

A, zamislite samo da se ove sulude teorije zavjere pokažu u nekom paralelnom univerzumu tačne, pa da se u vakcinama nalaze tajni čipovi. Hoće li se Mehmed sa vakcinacije u Beogradu vratiti kao Nemanja?

Nekada davno sjedio sam u istoj školskoj klupi sa Branom Jakubovićem iz Dubioze Kolektiv. Strašno pametan momak uvijek bio, više puta dokazao. Neki dan on i njegovi momci iz benda sastaviše u jednoj strofi pjesme kompletnu situaciju u društvu u BiH:

– Svi su pravo ljuti, a glasno se šuti jer sadaka land nema happy end. Oprali ste pare na maske i na šatore da Bog da vas kačili na vaše respiratore. Fadile je*i se i ti i Vlada Federacije, sadaku čekate dok se igrate države…

Je li stvarno neko još misli da skupljanjem sadake se može napraviti država? Osim Fadila i Harisa i Stranke demokratske sadake?

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare