Životni stil

Bez šećera, bez margarina, bez pečenja: Ukusna, kremasta torta

Sastojci za podlogu:

250 g mljevenog keksa
5 kašika oraha
60 g maslaca koji možete zamjieniti sokom od narandže
100 ml mlijeka

Izmiješajte mljeveni keks i orahe pa dodajte maslac, izmiješajte i dodajte mlijeko, sjedinite i rasporedite na dno kalupa.

Krema:

800 ml slatkog vrhnja
1 učvršćivač za šlag
250 g mascarpone sira
200 g kiselog vrhnja
200 g bombona
125 g napolitanki od lješnjaka
200 ml šlaga za ukrašavanje

Izmiksajte slatko vrhnje s učvršćivačem, a u drugoj posudi sjedinite sir i kiselo vrhnje, pa polako sjedinite sa slatkim vrhnjem i podijelite u 2 dijela.

U jedan dio stavite 200 grama sjeckanih bombona a u drugi izblendane napolitanke.

Na podlogu stavite prvo dio sa napolitankama, poravnajte pa ga stavite u zamrzivač na 30 minuta. Izvadite i stavite drugi dio sa bombonima poravnajte i opet u zamrzivač na 30 minuta pa za kraj stavite šlag a tortu ukrasite po želji.