Magazin

Bh. youtuber Omčo se probio na američkom tržištu: Zarađuje milione

Bosanskohercegovački youtuber Omčo među najpopularnijim je youtuberima u regiji, a sada osvaja i američko tržište.

Omčo je 2019. godine napravio kanal FatTV za američko tržište. Prema podacima stranice za analizu društvenih mreža Social Blade, FatTV je 121. na listi najpopularnijih humorističnih kanala. U posljednjih 30 dana na njega se pretplatilo više od 100.000 ljudi. Te je samo u posljednjih mjesec dana skupio više od 84 miliona pregleda.

Procjenjuje se da Omčo mjesečno zarađuje između 21.100 i 337.000 dolara. Godišnje zaradi od 252.800 do četiri miliona dolara. Social Blade mu je zbog ovih brojki dodijelio ocjenu A-.

“Ako imate A+, A ili A- ocjenu, onda se možete smatrati veoma utjecajnim na YouTubeu. Ako to još uvijek niste postigli, ne brinite – samo nastavite s dobrim radom”, navedeno je na spomenutoj stranici.

Omer Nadarević rođen je 1985. godine u Bihaću. Komedijom se počeo baviti prije 20 godina, ali je prava zvijezda postao tek kada se na internetu pojavio YouTube. O njegovom privatnom životu se malo zna, ali je tokom učestvovanja u reality showu Parovi priznao da je imao jako teško djetinjstvo i život.

Tokom januara prošle godine sa trona najpopularnijeg youtubera Omčo je skinuo youtubea Baku Prase. Baka Prase je inače poznati youtuber iz Srbije. U žižu javnosti je tokom prošle godine dospio nakon žestokog sukoba sa Željkom Mitrovićem.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare