Svijet

Biden kontra Trumpa: Ideja da će se vakcina pojaviti i da će sve biti ok, nije racionalna

Američki predsjednički kandidat Joe Biden se otvoreno suprotstavio sugestiji predsjednika Donalda Trumpa da je do pronalaska vakcine protiv koronavirusa ostalo možda samo nekoliko edmica, upozoravajući Amerikance da ne mogu vjerovati predsjednikovim riječima.

“Ideja da će biti vakcina te da će sutra sve biti dobro – jednostavno nije racionalna”, rekao je Biden na CNN-u iz Moosica u Pennsylvaniji.

Trump je ponovno rekao u srijedu da će vakcina protiv covida-19, bolesti uzrokovane virusom, moći biti spremno za distribuciju prije izbora 3. novembra.

Većina zdravstvenih stručnjaka, uključujući Roberta Redfielda, direktora Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, rekla je da vakcine vjerovatno neće biti široko dostupno do sredine 2021.

Trump je Bidena optužio za širenje “retorike protiv vakcine”, a Biden je naglasio da će slušati naučnike, a ne predsjednika, po pitanju sigurnosti vakcine.

Emisija CNN-a emitirana je uživo iz Pennsylvanije u stilu prijenosa događaja iz gradske vijećnice. Prvi put otkad je Biden prihvatio demokratsku nominaciju prošle sedmice gledatelji su imali rijetku priliku da ga vide dok daje odgovore ljudima s čijim se glasovima nada pobijediti novembru.

Kabelska televizija opisala je događaj kao “drive-in gradsku vijećnicu”: sudionici su ostali kod svojih parkiranih automobila kako bi se pazilo na sigurnosne mjere.

“Znao je i nije ništa učinio”

Biden je proveo većinu večeri napadajući Trumpovo upravljanje tokom pandemije, uključujući predsjednikovo priznanje novinaru Bobu Woodwardu da je namjerno umanjivao smrtonosnost bolesti.

“Znao je i nije ništa učinio”, rekao je Biden. “To je blizu kriminala”, ustvrdio je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare