Svijet

Biden o napadu na Kapitol: Republikanci umanjuju važnost ovog događaja

Američki predsjednik Joe Biden kritizirao je članove republikanske opozicije koji žele “umanjiti važnost” napada pristaša Donalda Trumpa na Kapitol 6. januara 2021., nakon emisije na Fox Newsu u kojoj se nastojalo umanjiti težinu događaja. “Više od 140 policajaca je povrijeđeno 6. januara. Već sam rekao: kako se itko usuđuje umanjiti važnost ili zanijekati pakao kroz koji su prošli?” upitao je američki predsjednik na Twitteru, iskazavši potporu kongresnoj policiji.

Demokrat je reagirao na objavu na Twitteru u kojoj se pozivalo na pismo načelnika kongresne policije Bryana Mangera u kojemu se voditelja na Fox Newsu Tuckera Carlsona optužuje da je u svojoj emisiji izvukao “uvredljive i pogrešne zaključke” o napadu 6. januara 2021.  “Nadam se da se republikanci u Zastupničkom domu srame zbog svega što se činilo kako bi se ponizile naše redarstvene snage”, dodao je Joe Biden u svojoj objavi.

Voditelj Tucker Carlson, istaknuti lik mreže omiljene među američkim konzervativcima, dobio je od predsjednika Zastupničkog doma Kevina McCarthyja ekskluzivan pristup snimkama upada u Kapitol na kojima je prikazana velika većina mirnih građana i tek “malen postotak” vandala.

Odluka republikanskog čelnika koju je, kaže, donio radi transparentnosti, naišla je na oštre kritike, uglavnom iz redova demokrata.  Republikanski čelnik Senata, utjecajni Mitch McConnell, iz njegova tabora, ocijenio je pak da je Fox News načinio “pogrješku” kada je upad u Kapitol pokazao “na način koji se potpuno razlikuje od onoga što misli načelnik policije Kapitola”, oslanjajući se na Mangerovo pismo.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare