Svijet

Biden se opet blamira: Pogledajte kako je sad nazvao Macrona! A onda je uslijedio i novi gaf

Joe Biden pogrešno je izgovorio ime Emmanuela Macrona, francuskog predsjednika, prilikom prijema dobrodošlice u Bijelu kuću, piše britanski Telegraph. Pogledajte novi gaf Bidena.

U govoru je američki predsjednik i Markiza de Lafayettea, francuskog aristokrata iz doba Rata za neovisnost, nazvao “Marcusom de Lafayetteom”.

Govoreći ispred Bijele kuće, Biden je “amerikanizirao” Macronovo ime. Dok se ovaj samo smješkao. Francuski predsjednik u Washington je stigao u srijedu na razgovore koji bi trebali liberalizirati američki Zakon o inflaciji. Vatrogasnu mjeru Bidenove administracije koja bi mogla potaknuti trgovinski rat između Europe i SAD.

Ovdje pogledajte novi gaf Bidena.

Podsjećamo da su Bidena i prošli mjesec ismijavali jer je britanskog premijera Rishija Sunaka nazvao “Rashi Sanok”.

Biden je Macronu poželio dobrodošlicu ističući da je Francuska najstariji američki saveznik. I “nepokolebljivi partner u borbi za slobodu”.

“Francuska i Sjedinjene Države suočavaju se s grabežljivom osvajačkom ambicijom Vladimira Putina i brutalnim ratom Rusije protiv Ukrajine. Koji je još jednom razbio mir na evropskom kontinentu”, poručio je Biden.

Biden je u srijedu prvo neformalno ugostio francuskog predsjednika. Na Twitteru je objavljena i zajednička fotografija s Jill Biden i Brigitte Macron.

U četvrtak su zajednički učestvovali na ceremoniji u Bijeloj kući na kojoj je bila i vojna počasna straža.

Podsjetimo, u proteklom periodu Biden je imao veliki lapsusa. Zbog toga je često znao dospijet u srž javnosti.

Tokom knnferencije o borbi protiv gladi, Biden je zazivao članicu Kongresa iz Indiane Jackie Walorski koja je poginula u prometnoj nesreći u augustu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare