Svijet

Bidenu pada podrška u saveznoj državi koja je ključna za pobjedu

Deset dana prije izbora već je glasalo 57 milijuna Amerikanaca, što bi mogao biti najveći odaziv u više od stotinu godina.

Izborne ankete pokazuju Bidenovo vodstvo pred Trumpom na nacionalnom nivou, no utrka je vrlo tijesna u ključnim državama koje će biti odlučujuće za izbore. U tri od tih država, Sjevernu Karolinu, Ohio i Wisconsin, Trump će otići nakon glasanja i održati skupove. Situacija je još uvijek nejasna u Teksasu, koji je tradicionalno republikanski, ali u kojem je ove godine došlo do snažne mobilizacije demokratskih birača.

Demokratski kandidat Joe Biden jučer je nastavio kampanju u Pennsylvaniji na dva skupa. Riječ je o saveznoj državi koja bi mogla odrediti izborni ishod ako rezultat bude vrlo tijesan. Ondje prema anketama tijesno vodi pred Trumpom. Reuters/Ipsosova anketa objavljena ranije ove sedmice pokazuje da Biden ima prednost od 4 post pred Trumpom u toj državi, što je pad u odnosu na tjedan dana prije kad je imao podršku od 7 posto. I još jedan signal da će rezultati ovih izbora biti vrlo tijesni i da Trump uspijeva mobilizirati svoje birače, prenosi Jutarnji list.

Bidenu prijeti ‘scenarij Hillary‘? Pada mu podrška u saveznoj državi koja je ključna za pobjedu, navodi se o najneizvjesnijim izborima za prvog čovjeka vodeće svjetske sile.

 Povezani postovi: