Kriminal

BiH: U akciji “Storage 2” pronađena improvizovana laboratorija za uzgoj marihuane

U operativnoj akciji “Storage 2” prilikom pretresa na više od 50 lokacija na području Banjaluke, Gradiške, Bijeljine, Doboja i Novog Grada otkrivena je improvizovana laboratorija za vještački uzgoj marihuane sa pratećim dijelovima, javlja Anadolu Agency (AA).

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska u saradnji sa policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva BiH sprovode operativnu akciju “Storidž 2” u okviru koje je do sada slobode lišeno 19 osoba. Kako je saopšteno iz MUP-a RS-a oni se sumnjiče da su izvršili krivična djela organizovani kriminalitet, u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, neovlašten promet oružjem i vojnom opremom i krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Osim improvizovane laboratorije pronađeno je i privremeno oduzeto 1.850 eura, 70.000 konvertibilnih maraka, jedna poluautomatska puška, tri automatske puške, dva pištolja, određena količna municije, veći broj mobilnih telefona, tablet uređaja, sim kartica i prenosivih memorijskih uređaja, kao i dva putnička motorna vozila.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare