Vijesti

BIHAMK objavio upozorenje vozačima. Ovo su najkritičnije dionice

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Zaton na magistralnom putu M-17 Buna-Žitomislići, na snazi je obustava saobraćaja. Kolovoz je mjestimično vlažan, a jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Mogući su sitniji odrone zemlje ili kamenja.

Zbog održavanja Međunarodne auto utrke na brdskim stazama na magistralnim putu Cazin-Ostrožac-Srbljani (M-14 i M-4.2) saobraćaj se danas obustavlja i preusmjerava na regionalne puteve (R-400 i R-401) i lokalne saobraćajnice.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, gdje se u oba smjera saobraća usporeno preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Zbog radova na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic, u noćnim satima (od 22 do 06 sati), saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima. Tokom dana na ovoj dionici saobraća se dvosmjerno bez zastoja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, kao i na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Orašje i Deleuša.

Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćava BIHAMK.

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-1.8

Srebrenik-Orašje, u toku su deminerski radovi na dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Radnim danima od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

M-4

Simin Han-Čaklovići, zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Jale saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

M-5

Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Donji Vakuf-Turbe (Komar), zbog izgradnje trake za spora vozila saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Donji Vakuf-Jajce, zbog sanacionih radova u tunelu Skela, saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj je obustavljen a vozila preusmjerena na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Donji Vakuf (raskrsnica sa M-16), zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na privremenu devijaciju.

M-14.1

Odžak (centar), zbog međunarodne kulturne manifestacije „Posavsko ljeto 2022“ i blagdana Velika Gospa, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na lokalne obilaznice.

Gradačac-Pelagićevo (ulica Žrtava Srebrenice u Gradačcu), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-14.2

Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik), zbog sanacionih radova saobraćaj je regulisan semaforima, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-17

Žitomislići-Počitelj, zbog radova u mjestu Ševaš Njive saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Tarčin-Konjic (Bradina), zbog radova na izgradnji kružnog toka saobraća se naizmjenično, jednom trakom (postavljeni semafori).

M-18

Živinice (skretanje za Dubrave), zbog sanacionih radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Gornji Hotonj-Donji Hotonj zbog izgradnje pješačke staze, tokom dana saobraća se usporeno,

Olovo (most preko rijeke Bioštice), zbog sanacionih radova od 7 do 17 sati saobraća se saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila.

M-20

Foča-Goražde (Filipovići), zbog aktiviranog klizišta saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

REGIONALNI PUTEVI

R-444 Breza-Vareš, zbog održavanja privredne i kulturno sportske manifestacije od 08 sati 13.08. do 12 sati 21.08. obustavlja se saobraćaj u ulici Alije Izetbegovića u Brezii preusmjerava na ulice Žrtava genocida u Srebrenici i Titova.

R-447 Dariva-Hreša, zbog sanacionih radova od 08 do 10 sati i od 12 do 16 sati, saobraća se usporeno. Od 10 do 12 sati saobraćaj je obustavljen.

R-456b Priboj-Teočak, zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-460 Gradačac-Gračanica (Srnice), zbog sanacionih radova, saobraća se jednom trakom naizmjenično.

R-467 Rudo-Granični prelaz Uvac, zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse, dok je za putnička vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

R-471 Lukavac-Banovići (Podgorje-Čubrić), zbog radova na deminiranju, radnim danima u vremenu od 08 do 14 sati, dolazi do polusatnih obustava saobraćaja uz 20-minutno propuštanje vozila.

KANTON SARAJEVO

  • Zbog manifestacije „Sarajevo film festival 2022“, do 19.08. u večernjim satima od 17 do 02 sata obustavlja se saobraćaj u ulicama Zelenih beretki i Branilaca Sarajeva (od raskrsnice sa ulicom Vladislava Skarića do raskrsnice sa ulicom Kulovića), Ćemaluša (od raskrsnice sa ulicom Mula Mustafe Bašeskije do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva), Ćumurija (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Zelenih beretki) i Radićeva (od raskrsnice sa ulicom Obala Kulina bana do raskrsnice sa ulicom Branilaca Sarajeva).

-Zbog održavanja vjerske manifestacije, danas od 17:30 do 23 sata, kao i sutra (15.08.) od 08 do 23 sata, doći će do obustave saobraćaja u ulici Nikole Šopa (od spoja sa ulicom Joze Penave do spoja sa ulicom Hifzi Bjelevca).

-Zbog radova na rekonstrukciji tramvajske pruge obustavljen je saobraćaj na raskrsnici ulica Bulevar Meše Selimovića i Ive Andrića (na dijelu prolaska saobraćaja preko tramvajskih šina).

  • Etapne obustave saobraćaja u ulicama: Blagovac (Vogošća) 08-17h, Tekija 8-17h, S. S. Kranjčevića 0-24h, Tešanjska 8-17h, Bistrik Potok 8-17h, Briješće brdo 8-17h, Džamijska (Hadžići) 0-24h, Arapova 14-19h, Iza Gaja 7-17h, Bostarići 07-17h, Dr.Halid bega Hrasnice (Ilidža) 08-17h i Crni Vrh 8-19h .
  • Zbog izvođenja sanacionih radova usporeno se saobraća u ulicama: Kolodvorska, Kromolj i Nahorevo, Safeta Zajke i Braće Planja.


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare