Vijesti

BIHAMK: Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

opasnost od odrona na cesti stanje na putevima

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. U višim planinskim predjelima upozorava se na smanjenu vidljivost, zbog magle, kao i na moguću poledicu zbog niskih temperatura. Apeluje se na vozače da voze oprezno, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Iz BIHAMK-a napominje da je posjedovanje zimske opreme obavezno na svim dionicama.

Zbog neophodnih radova danas od 11.00 do 12.00 sati doći će do dvije 15-minutne obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive).

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila danas i sutra izvodit će se radovi na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m). Za vrijeme radova saobraćat će se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Zbog sanacionih radova na magistralnom putu Mostar- Čitluk (Kobilovača), saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Napominju se vozači da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.