Ekonomija

Bingo uputio apel građanima: Optimizirajte kupovinu

U proteklih sedam dana povećan je obim kupovine osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, tjestenina, konzervirani artikli), kao i osnovnih higijenskih potrepština, saopćeno je iz kompanije ‘Bingo’.

“Bingo nema količinskih ograničenja prilikom kupovine određenih artikala po jednom kupcu, ali apelujemo da naši potrošači optimiziraju kupovinu, kako bismo svi u lancu mogli obezbijediti kontinuitet dostave u trgovine (proizvođač-distributer-Bingo)”, navode iz ove kompanije.

Napominju kako je stanje na policama uslovljeno dinamikom pražnjenja i punjenja, ali je distribucija od Bingovih partnera zasada stabilna.

“Svakodnevno smo u kontaktu s našim poslovnim partnerima (proizvođačima i dobavljačima) kako bismo osigurali kontinuitet isporuke. Nadamo se da usporavanja na granicama neće u većoj mjeri uticati na protok roba i povećanje ulaznih cijena”, navodi se.

S obzirom na to da se svi nalazimo u vanrednoj situaciji, Bingo je svojim uposlenicima dao instrukcije, te donio odluku o povećanim preventivnim mjerama u skladu sa preporukama nadležnih institucija, kako bi njima, ali i svim kupcima omogućio što lakše funkcionisanje u ovim okolnostima.

“Svakako, našim kupcima savjetujemo da optimiziraju kupovinu, da se pridržavaju mjera izdatih od nadležnih institucija i vlasti, te da imaju razumijevanja za nastalu situaciju”, navodi se u saopćenju tuzlanske kompanije.

 

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare