Sport

Bio je jedan od najskupljih igrača na svijetu, a sad ga djeca tjeraju da igra

Prije deset godina Andy Carroll je bio najskuplji engleski nogometaš u historiji. Na zadnji dan zimskog prijelaznog roka potpisao za Liverpool, a Redsi su ga Newcastleu platili 41 milion eura.

Iz današnje perspektive to nije velik novac za nogometaša, ali tada je bio rekord.

S rekordom su došla i visoka očekivanja, Carroll je doveden da u Liverpoolu naslijedi Fernanda Torresa, ali to nikad nije uspio učiniti.

Vrlo brzo je napustio klub i potpisao za West Ham gdje je igrao sve do 2019. godine kada je besplatno prešao u Newcastle. Danas 32-godišnji napadač trenutno je bez kluba, a u intervjuu za The Athletic otkrio je kako mu ide pronalazak novog angažmana.

PROČITAJTE  Kako da dijete pojede svu hranu iz tanjira bez ucjene

“Postoji puno razloga zašto nisam ostao u Newcastleu. Bit ću iskren, bilo je lako dobro igrati ako sam mislio da mogu napraviti razliku, ali oni drugi trenuci su me koštali”, rekao je Carroll za The Athletic pa dodao:

“Moja djeca misle da ću potpisati za Manchester City ili Barcelonu, a svi znamo da se to neće dogoditi. Pritišću me da pronađem klub. To i želim, želim opet igrati pred svojom porodicom! Želim pobjeđivati u utakmicama.”Povezani postovi: