Sport

Bio je na vrhuncu nogometne karijere, a onda je dobio metak u glavu. Ukrali su mu milione

Pred paragvajskim nogometašem Salvadorom Cabanasom (41) bio je transfer života, ali jedan noćni izlazak promijenio mu je život. Cabanas je postao velika zvijezda nakon što je svoju zemlju odveo na Svjetsko prvenstvo 2010., a u Manchester Unitedu trebao je zarađivati 2,5 miliona dolara po sezoni. 

– Rekli su mi da idem u Evropu, u Manchester United. Moj tadašnji klub America udvostručio mi je plaću, dali su mi stanove u Acapulcu i Cancunu kako bi ostao – rekao je tada. 

U januaru 2010. godine nesretni Cabanas zajedno sa suprugom i šogorom izašao je u jedan poznati noćni klub u Mexico Cityju nakon čega ni u najluđem snu nije mogao naslutiti šta će mu se dogoditi. 

Naime, Cabanasu je u WC-u prišao nepoznati muškarac te ga je hladno upucao u glavu. 

– Danas je tvoj posljednji dan života jer ćeš umrijeti. Kradeš od nas Meksikanca – bile su riječi jednog od najpoznatijih meksičkih dilera. 

Cabanas je na sreću ipak preživio, ali mu je metak ostao u glavi te od tada ima problema s pamćenjem. Diler je nakon dugogodišnjeg suđenja za pokušaj ubistva dobio zatvorsku kaznu od 20 godina.

Paragvajski nogometaš je tada imao 30 godina te je bio na vrhuncu nogometne karijere, ali ga je čekao dug oporavak te je s travnjaka izbivao dvije godine. Brojni obožavatelji su kampirali ispred bolnice kako bi mu dali podršku u teškim trenucima koje je proživljavao. 

Nogomet je nastavio igrati za niželigaša iz rodnog grada Club 12 de Octobre, a nakon izlaska iz bolnice i jedva izborene bitke za život, saznao da je da su ga bivša supruga i menadžer opljačkali. Cabanasov račun ispraznili su za deset miliona dolara, a pored toga je još njegova supruga okrenula djecu protiv njega zbog čega uopće nije u kontaktu s njima. 

– Žalit ću cijelog života što sam otišao u noćni klub. Još više ću žaliti što sam tamo bio sa bivšom ženom koja je napravila to što je napravila. Najviše me boli izdaja moje bivše žene i mog menadžera, njih dvoje su mi radili iza leđa, a ja nisam znao ništa. Bio mi je kum – kazao je Cabanas. 

Ostao je praktički bez svega, a da bi opstao počeo je raditi u pekari zajedno s roditeljima, a uz pomoć države uspio je stati na noge te sada posjeduje i vlastiti automobil. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare