Sport

„Bio sam bijesan što igram sa Federerom i Nadalom“: Novak se prisjetio detinjstva, pa pričao o rivalistvu sa najvećima

Najbolji srpski teniser Novak Đoković ima burnu godinu iza sebe, pošto mu zbog vakcinalnog statusa nije bilo dozvoljeno da učestvuje na velikom broju turnira, a bio je i deportovan iz Australije početkom 2022. godine.

Negativne okolnosti

Sada, kada u svojoj riznici ima 22 grend slem trofeja, Đoković ne mijenja svoje statove, a teški trenuci ga nisu poremetili, tačnije nisu mu „ubili“ želju za igranjem tenisa.

„Da budem iskren, ni najmanje. Baš naprotiv, entuzijastičan sam i motivisan kao uvijek za sport, za svoju porodicu, za fondaciju, za sve projekte i sve što radim van terena, za PTPA. Mislim ima mnogo toga zbog čega bih mogao, zbog čega bi trebalo da bude i jesam uzbuđen. I jednostavno ne žalim ni zbog čega da se kajem. Ne želim da razmišljam o negativnim okolnostima koje su se dogodile u mom životu, jer će toga biti još mnogo i to je normalno, takav je život. U nedaćama se najbolje sazreva, a ja to vrlo dobro znam zahvaljujući svom djetinjstvu i odrastanju u ratom razorenoj zemlji. Tako da znam kako se treba nositi sa izazovima, kako ostati snažan. I osjećam da moje dostojanstvo, integritet i dosljednost sebi i sopstvenim uvjerenjima uvijek treba da budu iznad svega“, rekao je Novak u intervjuu za „CNN“.

Novak o velikim stvarima

Dotakao se i rivalstva sa Rafaelom Nadalom i Rogerom Federerom, a mnogi njih trojicu smatraju najboljim teniserima svih vremena.

„Na početku moje profesionalne karijere, dok sam se probijao bili su samo Federer i Nadal. Njihovo rivalstvo i ti epski mečevi. Bilo je teško da se tu ubacim i postignem velike stvari. Morao sam da postignem velike stvari da bih uopšte mogao da budem u priči sa njima. Čast je biti dio ere sa njima. Ponekad sam bio užasno bijesan što sam u istoj eri, ali kada se danas osrvnem, zahvalan sam. Oni su me učinili igračem koji sam danas. Učinili su me jačim mentalno, fizički, sve zbog mečeva koje smo igrali, kao i onih koje sam izgubio od njih“, zaključio je Novak.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare