Vijesti

Biografije nesuđenih ministrica u Vladi KS: Slovne i pravopisne greške

Iako se na dnevnom redu jučerašnje sjednice Skupštine Kantona Sarajevo našla tačka imenovanja novih ministrica zdravstva i socijalnog rada, to se zbog političkih igrarija nije desilo.

Naime, SBB je kandidirao Anelu Mešić za ministricu socijale, dok je DF predložio Draženku Malićbegović na mjesto ministrice zdravstva.

S obzirom da je SBB ranije najavio da neće glasati za kadrovska rješanje DF-a bilo je za očekivati da neće biti ništa od imenovanja dva ministra u trenutno krnju Vladu KS.

No, zanimljive su biografije kandidata.

Mešić, kandidatkinja za ministricu socijala bila je ranije stjuardesa, kasnije i direktorica turističke agencije kao i drugih kompanija.

Međutim, CV koji je predala Skupštini pun je slovnih i pravopisnih grešaka.

Nesuđena ministrica Malićbegović je dala opširniji CV.

Iz njega se vidi da je uglavnom radila na projektima vezanim za javnu upravu s posebnim naglaskom na medicinske ustanove. Prelazila je iz komisije u komisiju i uglavnom je radila u administraciji.

Malićbegović se našla i pod kritikama nakon što su reagirali logoraši Žepe, tvrdeći da je njena uloga tokom rata bila više na strani “jahača apokalipse u vidu četnika”, nego na strani struke i svega što ljekar treba da radi.

Kompletne biografije pročitajte ovdje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare