Vijesti

Bisera Turković u Washingtonu. O čemu je razgovarala sa američkim zvaničnicima?

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković u Washingtonu je održala odvojene sastanke sa senatoricom Jeanne Shaheen i kongresmenima Williamom Keatingom i Jimom Costom.

Tokom susreta sa senatoricom Shaheen je razgovarano o odnosima dvije države, te o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini.

Ministrica Turković je tokom sastanka naglasila predanost BiH evropskim integracijama i uvođenju demokratskih standarda. Senatorica Shaheen je izrazila interes i zabrinutost zbog posljednjih dešavanja u našoj državi.

Shaheen je članica Komiteta za vanjske poslove američkog Senata i bila prva žena koja je izabrana za guvernera i senatora u historiji SAD, te je tokom svog rada bila angažirana na pitanjima vezanim za Bosnu i Hercegovinu.

Tokom susreta sa kongresmenom Keatingom, koji je član Komiteta za vanjske poslove Kongresa SAD-a i Komiteta za vojne snage, razgovarano je o razvoju situacije u našoj zemlji, te saradnji između BiH i SAD-a. Keating, koji je vrlo dobro upoznat sa situacijom u BiH i regiji, založio se i podržao aktivnu ulogu američke administracije u vraćanju BiH na reformski put.

Ministrica Turković je kongresmena Costu upoznala sa posljednjim dešavanjima u Bosni i Hercegovini. Tokom susreta u sjedištu Kongresa istaknuta je nedvosmislena podrška Bosni i Hercegovini i njenom napretku. Također, razgovarali su o stanju u regiji i euroatlantskim integracijama, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare