Vijesti

Bitku sa opakim virusom u BiH izgubilo 30 osoba: Zabilježeno 905 novih slučajeva


Prema posljednim podacima u našoj zemlji zabilježeno je 905 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 3.272 obrađena testa.

Naime, bitku sa ovim opakim virusom izgubilo je 30 osoba.

Poređenja radi, jučer je u BiH registrovano 1.030 osoba koje su pozitivne na koronavirus, od 4.002 obrađena testa. Preminulo je 29 osoba.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.098 uzoraka, od čega je 405 pozitivno na koronavirus.

Novi slučajevi registrovani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH preminulo je 16 osoba i to u Unsko-sanskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom,Tuzlanskom, Posavskom i Kantonu Sarajevo.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u pоsljеdnja 24 sata, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Uivеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Аpоstоl Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 1050 lаbоrаtоriјskih uzоrаkа, а koronavirus je pоtvrđеn kоd 471 оsоbе.

U pоsljеdnjа 24 sata, Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе priјаvljеno je 14 smrtnih slučајеvа.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom od 124 obrađena testa. Nije bilo smrtnih slučajeva.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare