Kriminal

Bivša ministrica u Vladi KS Dautbegović osuđena je na dvije i po godine zatvora

Općinski sud u Sarajevu osudio je bivšu ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo (KS) Amelu Dautbegović na dvije i po godine zatvora.

Kako se navodi u saopćenju Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivom Amelu Dautbegović zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

“Tereti se da je tokom juna i jula 2018. godine u svojstvu ministrice za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo, bez opravdanog i na zakonu zasnovanog razloga odbila proslijediti na saglasnost Vladi Kantona Sarajevo odluku Upravnog odbora Kantonalne javne ustanove Gerontološki centar o imenovanju Ismeta Skoke za direktora, iako je odluka donesena nakon zakonito provedene konkursne procedure.

Optužena je potom usmenim i pismenim putem neovlašteno naložila Upravnom odboru da poništi svoju odluku o imenovanju, čime je Ismetu Skoki onemogućeno da obnaša poziciju direktora na koju je izabran u zakonito provedenoj konkursnoj proceduri”, navodi se u saopćenju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare