Vijesti

Bivši američki ambasador Thomas Miller: Pomalo sarađujem s Izetbegovićem, s Dodikom i Čovićem sam dosta radio

U Bosni i Hercegovini ima više loših nego dobrih vijesti, poruka je bivšeg američkog ambasadora u Bosni i Hercegovini Thomasa Millera u razgovoru za N1. U razgovoru se dotakao i političara u BiH.

„Uglavnom sam sarađivao sa starijim Izetbegovićem, koji je prije nekoliko godina preminuo. Znam Bakira i pomalo i sarađujem sa njim. S Dodikom sam tada vrlo blisko sarađivao. A radio sam dosta i sa Čovićem. Nije na meni da prosuđujem ko su odgovarajući lideri zemlje. Mi smo upravo imali svoje izbore i svako je imao svoje mišljenje. Ali to su bili naši izbori, baš kao što ste i vi svoje imali.

Na glasačima u Bosni je da odluče ko će im biti lideri i u konačnici su oni ti koji imaju zadnju riječ. Ono što je meni pomalo razočaravajuće jeste činjenica da neki ljudi naglašavaju podjelu naroda, entiteta. Teško je tad imati zemlju koja funkcioniše efikasno. Mišljenja sam da su neki lideri stavili to kao glavnu tačku u svojim radnjama. Iskreno, imam dosta drugih stvari o kojima moram brinuti ovih dana, kao i ostatak svijeta, ali to pogađa građane Bosne, mnogo ih pogađa, jer se na njih ne gleda kao na zemlju sa funkcionalnim institucijama kao druge zemlje u Evropi“.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare