Region

Bivši premijer Srbije o dešavanjima na Kosovu: Sve je to posljedica Vučićeve politike. Plašim se…

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je danas da je zamjena statusno neutralnih “KS” tablica na sjeveru Kosova “dio sporazuma” koji je Aleksandar Vučić potpisao sa kosovskim Albancima prije pet godina, i da je sve što se sada dešava “posljedica Vučićeve politike”.

Živković, koji je i bivši predsjednik Nove stranke, za list Danas rekao je da “svako čuđenje i iznenađenje vlasti u Beogradu”, povodom upada kosovske policije na sjever Kosova, i oduzimanja “KS” tablica na prijelazima sa Srbijom, “može samo da znači da je poslije pet godina Vučić shvatio da je napravio grešku kada je potpisao taj dokument” i da je to “samo njegova krivica”.

“Zato on sada pokušava da izigrava spasioca Srba i srpstva, ali svjedoci smo da gdje god su Vučić, Ivica Dačić i Aleksandar Vulin branili Srbe, tamo Srba više nema. Zato se sada plašim za te Srbe sa Kosova koje Vučić pokušava da brani”, rekao je Živković.

On je ocijenio da je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost koju je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić hitno sazvao povodom situacije na sjeveru Kosova, “samo još jedna farsa i pokazatelj da je i Vučić shvatio da je napravio grešku potpisivanjem sporazuma prije pet godina, čije odredbe sada stupaju na snagu”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare