Sport

Bivši selektor reprezentacije BiH se kandidovao za gradonačelnika Beograda

Proslavljeni košarkaški trener Duško Vujošević govorio je o svojim političkim ambicijama.

Vujošević je rekao da je on čovjek koji je u svojoj profesiji ostvaren, a sada je kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije “Boris Tadić – ajmo ljudi”, prenosi Nova.rs.

Ozbiljno zanimanje

“Ranije kada su me pitali da li razmišljam da se bavim politikom, govorio sam da nisam toliko lud da bih se usudio i njom bavio na profesionalni način.

Drugo, to je ozbiljno zanimanje koje traži i talenat za tu vrstu posla, koje traži i teoretsko znanje i predznanje i praktično iskustvo. Ja sebe ne smatram političkom neznalicom, ali se ne smatram ni poznavaocem velikih političkih manevara i vještina“, ocenio je Vujošević.

Dodao je i da je on jedan od prvih ljudi koji se današnjoj vlasti suprotstavio, i naveo da se njihova metoda vladanja najprije pokazala kroz sport.

“Sasvim je dozvoljeno da tadašnji prvi potpredsjednik Vlade bude navijač Crvene zvezde. To je sasvim legitimno. Tadić je bio navijač Partizana na primjer, Toma Nikolić navijač Partizana.

Obično za jedan od ta dva kluba navija svako od njih, ali se radi o načinu kako tu svoju navijačku strast ispoljavaju i koliko prave sinakure u odnosu na klub. To je prva stvar koja mi je zasmetala”, naveo je Vujošević.

Nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine ocijenio je da je “u sport, nažalost, ušao liberalni kapitalizam”.

Konkurentski klub

“Ta mogućnost plaćanja ekipa, organizacije, dobrih putovanja…. je jako veliki uslov za pravljenje dobrih rezultata. Od njegovog dolaska (Vučićevog), konkurentski klub je dobio neopravdano puno bolji tretman u tom smislu, ali ne samo tom, već i u određenim kadrovskim promjenama u Košarkaškom, Fudbalskom savezu, konekcijama sa evropskim organizacijama, sve se pravila prohodnost za drugu stranu i koristila su se sva sredstva da se obezbijedi puno bolji tretman i uslovi tom klubu. To je mene navelo na određeni otpor, koji je u početku bio izrečen bez velike diplomatije”, rekao je Vujošević.

Podsjetivši da je bio predsjednik Jugoslovenskog sportskog društva Partizan, on je rekao da su pokušali da riješe problem.

“Napravljen je neki sastanak i neki dogovor, koji se od strane Vučića i svih onih institucija koje je on tog momenta predstavljao nije poštovao. Poslije toga sam ja počeo ponovo da opominjem, sve glasnije i glasnije, i to nije bio samo lični sukob”, naveo je Vujošević.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare