zatvor u sad zgrada
Atlas

Bivši zatvor u Americi prodaje se za 195.000 dolara. Pogledajte kako izgleda

Bivši zatvor u Missouriju stavljen je na prodaju. Cijena mu je 195 hiljada dolara i u potpunosti je opremljen. Naime, u ovom zatvoru su zatvorenici bili smješteni 40 godina, a nakon toga se koristio kao skladišni prostor i lokacija za snimanje filmova. Za prodaju ove nekretnine zadužena je Paula Voss iz agencije NextHome Vibe Real Estate.

“Zatvor je netaknut. Spreman je za vašu viziju i maštu. Ovo je prilika koju ste čekali. Prodavač ga prodaje kakav jest”, rekla je Paula.

I dalje je u potpunosti opremljen s tri ćelijska bloka u kojima se nalaze 34 ćelije od kojih svaka ima WC i umivaonik. Ima 5.300 kvadratnih metara uredskog prostora, a čvrsta zgrada od cigle i betona “sagrađena je da traje”, piše na stranici agencije NextHome Vibe Real Estate.

Imanje datira iz 1960. godine i nalazi se oko 60 kilometara od Kansas Cityja. Vlasnik, koji je ovaj zatvor kupio prije dvije godine i sada ga prodaje, dovršio je uklanjanje azbesta, sve je očistio i prebojio vanjski dio.

“Moj prijatelj kupio je zatvor na aukciji prije dvije godine s planovima da ga poboljša. Napravio je neka poboljšanja, kao što je uklanjanje azbesta, farbanje i čišćenje. Zatvor je korišten kao skladište i prazan je oko 20 godina. Prijatelj je imao plan sagraditi osam stanova i garaža, ali je umjesto toga odlučio prodati nekretninu”, rekla je Paula za Newsweek.

Prodaja ovog zatvora postala je viralna na internetu.

“Nisam očekivala da će postati viralno. Jako je zabavno. Vidjela sam video na TikToku i primila sam više od 500 upita, uglavnom od investitora izvan države”, kaže Paula.

Zatvor u SAD
Zatvor u SAD
Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare