Sport

Bivši Zmaj: “Reprezentativac Hrvatske mi je psovao mater i pljuvao me, a onda sam ga sreo 22 godine kasnije…”

Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Marko Topić (44) tvrdi da mu je nekadašnji golman hrvatske reprezentacije Vladimir Vasilj “psovao balijsku majku” i pljuvao ga.

Bilo je to prije 23 godine kada je Topić igrao u Varteksu, a Vasilj branio za Hrvatski dragovoljac.

“U prvenstvenom meču je pljuvao prema meni kada bi bio korner za nas, psovao mi je čak mater balijsku, nema što mi nije govorio. To se događalo 1997. godine”, rekao je Topić jednom prilikom za Life.ba.

Topić je Vasilja susreo 22 godine kasnije.

“I onda u oktobru 2019. godine došao je produžiti licencu za trenera golmana u Centru za edukaciju NSBiH. Sada mu valja BiH i sada su svi Hercegovci veći domoljubi od mene. No, to je dokaz da sve kad – tad dođe na svoje. Zamislite, čak mi je pružio i ruku koja je 30 do 40 sekundi bila u zraku. Iz kulture nisam htio praviti skandal. No, poslije sam rekao Maki Ivankoviću, pomoćnom treneru U-21, što on može potvrditi, da prenese Vasilju sljedeće: ‘Da smo se sreli na drugom mjestu, drugačije bih reagirao’.”

Topić je po nacionalnosti Hrvat, rođen je u Oštroj Luci pored Orašja, ali je njegova porodica tokom rata emigrirala u Švicarsku. Odlučio je nastupati za reprezentaciju Bosne i Hercegovine zbog čega je miljenik tamošnjih navijača.

“Nisu zaboravili da sam među prvim Hrvatima koji je igrao za svoju državu. Najponosniji sam na svijetu zbog toga. Bilo je ponekad i provokacija dok sam igrao u Hrvatskoj, ali ne žalim ni zbog čega. Naravno, volim i Hrvatsku, imam puno prijatelja. Svaku utakmicu na SP-u u Rusiji sam gledao i bodrio Vatrene. No, ne možeš nikada voljeti maćehu kao majku”, rekao je Topić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare