Svijet

Bizaran slučaj: Ovo je posljednja fotka astrofizičara, nekoliko sati kasnije ubio ga je zalutali metak

Britanski astrofizičar i njegova djevojka zajedno su snimili selfie samo nekoliko trenutaka prije nego što ga je u Atlanti ubio zalutali metak. Dr Matthew Wilson iz Chertseyja u Surreyu sletio je u Ameriku tek dva dana prije i spavao je u krevetu kada je umro u 2 sata ujutro u nedjelju.

Pretpostavlja se da je 31-godišnjak boravio sa svojom djevojkom fizičarkom Katherine Shepard u Brookhavenu, 10 milja sjeverno od Atlante.

Pojavila se nova slika koja prikazuje par kako se opušta na krevetu s mačkom samo nekoliko sati prije nego što se desio užas.

Kada su policajci stigli, zatekli su gospodina Willsona kako leži u svom krevetu s ranom od metka na glavi.

Dr Wilson, koji je prije bio istraživač na Državnom univerzitetu Georgia, prebačen je u bolnicu, ali je kasnije podlegao ozljedama. Policija je započela istragu o ubistvu i zatražila svjedoke, opisujući Britanca kao “nevinu žrtvu” “besmislenog čina”.

U počasti objavljenoj na Instagramu, njegova sestra Kate Easingwood Wilson, doktorka molekularne biologije sa sjedištem u Švedskoj, rekla je: “Ovaj svijet je tako nepravedan.”

PROČITAJTE  Uznemirujući signal sa Solomonskih otoka razdrmao EU: Moramo mijenjati odbrambenu strategiju. I to brzo

Gospođa Shepard, 25, rekla je za The Sun: “Bili smo u krevetu kada smo čuli pucanje pištolja. Isprva je bilo samo nekoliko pucnjeva, a onda ih je bilo više i zvučalo je kao da je ko god to bio ispraznio njihov šanžer.

“Okrenula sam se prema Matthewu i rekla: ‘Pozvat ću policiju’. Njegove posljednje riječi bile su: ‘Naravno, siguran sam da se samo zezaju’.

“Onda su opet počeli pucnji i tada sam čula malu eksploziju pored kreveta.

“Sjećam se da me komad zida udario u nogu. Upalila sam svjetlo, pogledala uokolo i Matthew se skljokao preda mnom. Vidila sam da je upucan u glavu.”

Narednik Jacob Kissel rekao je za WSB-TV: “Ovo je bio besmislen čin – ovo je bila nevina žrtva. Ona i njen dečko ležali su u krevetu. Bio je ovdje u posjeti iz Engleske. Bio je u posjeti voljenoj osobi. Upravo je doletio u područje Atlante.

PROČITAJTE  Bjelorusija uvodi smrtnu kaznu za pokušaj terorističkog čina, opozicija bi mogla stradati

“Nadamo se da će javnost shvatiti da je ovo tragičan događaj i nadamo se da će se oni javiti s bilo kakvim informacijama koje imaju.”

Dr Wilson je dvije godine radio kao istraživač na Državnom univerzitetu Georgia, a također je radio i na Univerzitetu Liège u Belgiji.

Dr. Willsonu je odana počast iz njegove alma mater, Univerziteta Exeter.

Glasnogovornik univerziteta rekao je u izjavi: “Matthew Willson bio je bivši doktorand na Univerzitetu Exeter i vrlo voljen član našeg tima za astrofiziku.

“Obaviješteni smo o njegovoj tragičnoj smrti u SAD-u i naša srca su s njegovom porodicom, prijateljima i kolegama. Nudimo podršku kolegama na Univerzitetu koji će također željeti obilježiti njegov život.

Narednik Jake Kissel iz policijske uprave u Brookhavenu rekao je da se čini da je smrt dr. Wilsona rezultat “nepromišljenog pucanja”.

Rekao je da je dr. Willson u gradu iz Engleske u posjetu voljenima.

Glasnogovornik Foreign Officea rekao je: “Podržavamo porodicu Britanca nakon njegove smrti u SAD-u i u kontaktu smo s američkim vlastima.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare