Region

Biznismeni bliski Mili Đukanoviću rasprodaju imovinu u Crnoj Gori

Dva biznismena, koja važe za bliske predsjedniku Crne Gore Mili Đukanoviću, prodala su dio svojih poslova u toj zemlji, prenose crnogorski mediji.

Kontroverzni biznismen Brano Mićunović prodao je Turcima polovinu svoga biznisa sa izgradnjom hotelskog kompleksa u Budvi, piše dnevni list Dan.

Turska firma „Merit Montenegro“ snosit će pola troškova realizacije investicije koja je planirana u iznosu od skoro 17 miliona eura i bit će vlasnik polovine luksuznog hotelskog kompleksa u centru Budve, objavio je podgorički „Dan“.

Prema navodima ovog lista, turska kompanija upisala se kao suvlasnik zemljišta na kom bi trebalo da se gradi hotel sa 12 spratova.

Kako je objavio In4s, Mićunović je jedan u nizu biznismena bliskih Đukanoviću koji je odlučio da u posljednjih mjesec dana svoje poslove dijeli sa kompanijama iz inostranstva.

Prema informacijama tog portala, i kontroverzni crnogorski biznismen Veselin Vesko Barović je početkom septembra odlučio da rasproda veliki dio svoje imovine.

Barović je 1. septembra objavio likvidaciju otvorenog investicionog fonda „Eurofond“, 2. septembra je prodao „Swiss osiguranje“, a 3. septembra je prebacio dio akcija „Mimoza hotela Tivat“.

Taj portal je ranije objavio kako je poslije izbora  skočila potražnja iz Crne Gore za stanovima u elitnim beogradskim naseljima Vračar i Dedinje, pozivajući se na jednu agenciju za nekretnine.

„Partnerska agencija za nekretnine iz Beograda zabilježila je 168 upita za stanove i kuće na Vračaru i Dedinju, prosredstvom advokatstkih kancelarija iz Crne Gore. Neko planira da nas napusti“, objavila je ta agencija na svom Facebook profilu.