Puni Gas

BMW gradi novu fabriku i traži 3000 novih radnika: Evo kakve su plate pripravnika i menadžera…

Njemački proizvođač automobila BMW planira dugoročno zaposliti oko 3.000 radnika u svojoj novoj fabrici za montažu baterija u gradu Straßkirchenu u Donjoj Bavarskoj.

Kako pišu njemački mediji, nova tvornica BMW-a trebala bi biti izgrađena na površini od oko 60 hektara. Ondje će se proizvoditi do 330.000 visokonaponskih baterija godišnje za pogone proizvođača automobila u Münchenu i Regensburgu, navodi Fenix-magazin.

Od 2026. godine BMW namjerava proširiti tvornicu baterija za još 45 hektara u drugoj fazi izgradnje i tako udvostručiti proizvodni kapacitet. U pogonu za montažu u početku će raditi oko 1.600 radnika, ali oko 70 posto njih će se preseliti u Straßkirchen iz drugih BMW-ovih podružnica.

Nakon proširenja tvornice, broj zaposlenih u Straßkirchenu trebao bi se udvostručiti do 2031. godine.

Plan također predviđa prometno opterećenje na spomenutom području koje se može očekivati ​​kada se izgradi tvornica za montažu.

Navedeno je kako će u tvornicu dnevno dolaziti 310 kamiona. Matematički gledano, to znači da na svake dvije i pol minute jedan kamion dolazi ili odlazi. Nakon proširenja montažnog pogona očekuje se udvostručenje saobraćaja kamiona.

Koliko zarađuju zaposlenici?

Prosječna bruto godišnja plaća (puno radno vrijeme) za poziciju montažera u BMW grupi iznosi 40.900 eura. Ovisno o iskustvu, stepenu obrazovanja, lokaciji i drugim čimbenicima, plata se može kretati između 26.400 eura i 64.700 eura.

Prosječna plata radnika na proizvodnoj traci u Njemačkoj iznosi 3.268 eura mjesečno.

Na temelju 4423 izvještaja o plaćama, prosječna plata u BMW Grupi kreće se od 13.000 eura za poziciju “pripravnik” do 149.200 eura za poziciju “menadžer korporativnog razvoja”.

Zadovoljstvo radnika platom iznosi 4,2 od 5, što je 20 posto iznad prosjeka industrije, prenosi Fenix-magazin.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare