Vijesti

Boja fesa, boja dresa: Šta će sutra obući ministrica Turković i njeni saradnici?

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sutra bi trebao sletjeti specijalni avion Ujedinjenih Arapskih Emirata sa doniranom medicinskom opremom ove države.

Prema službenim najavama Ujedinjeni Arapski Emirati donirat će građanima Bosne i Hercegovine 40 respiratora i oko 100 hiljada testova za koronavirus. Donacija je vrijedna 6 miliona dolara.

UAE ali ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković već ranije su se našli na udaru kritika javnosti. Razlog je što su UAE u jeku pandemije, kada je broj zaraženih rapidno rastao u BiH i cijelom svijetu, pomoć poslala Srbiji i Hrvatskoj, ali ne i našoj državi.

S obzirom da se ministrica Turković hvalila vezama u arapskom svijetu, kao i cijeli bošnjački politički vrh (prije svega vrhuška SDA), postavljalo se pitanje zbog čega iz Emirata nisu poslali nikakvu pomoć BiH?

Tada je reagirao i sam reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

“Mi vjerujemo kako je ovo posljedica međusobnog nerazumijevanja politika i da je ova kriza najbolja prilika da se to stanje prevaziđe”, rekao je tad reis Kavazović. Njegove izjave Raport je tada analizirao.

Kako su i da li su vlasti izlobirale pomoć ili je u svemu, što je vjerovatnije, važniju ulogu odigrala Islamska zajednica?

Zanimljivo će, međutim, biti vidjeti da li će ministrica Turković i njeni saradnici na aerodrom stići obučeni u boja zastave UAE!?

Naime, kako se moglo vidjeti na fotografijama sa dočeka donacije iz Katara, ministrica i drugi uposlenici MVP-a imali su na sebi barem jedan odjevni predmet u bordo boji koja dominira zastavom Katara.

Kako saznajemo, Turković je čak svom pomoćniku Zoranu Perković naredila da kupi bordo hlače, pa je on netom prije nego je avion stigao tražio hlače u boji katarske zastave. Na kraju je, sudeći prema fotografijama, i uspio.

Katarski avion na Sarajevskom aerodromu. Turković u bordo šeširu i mantilu, Perković u bordo hlačama


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare